Toukokuun kuvaillan aiheena oli Minun kaupunkini
Toukokuun kuvaillan aiheena oli ”Minun kaupunkini”.
Toukokuun aiheen kuvakoko on perinteisesti ollut 10-kuva. Seuran jäsenten tähän kuvakokoon vedostaminen on jäänyt, siksi kuvakoko on viime vuosina ollut vapaa. Erikokoisten kuvien tasapuolinen arvostelu on haasteellista.
Toimittaja Carita Liljendahl asetteli 6 kuvaa 19:sta mieleiseensä järjestykseen. Voisi kuvitella, että valituiksi olisi tullut eri kohteita Loviisasta. Loviisa aihe on tietysti mukana mutta näkökulmat ovat varsin mielenkiintoisia. Kaiken kaikkiaan kuvat muodostavat hyvin erilaisia tarkastelunäkymiä.
Seija Niinimäki oli käynyt talvisella Loviisan uimarannalla. Juha Merenheimon kuva oli vuoden 1918 sisällissodan muistomerkistä. Useita saksalaisia joukkoja nousi maihin eri puolilla Suomea, yksi Loviisan Valkossa. Loviisassa tapahtuman muistoksi pystytettiin muistomerkki torin länsilaidalle. Inkeri Kaparin sommitelma oli Katmandusta, jota maanjäristys oli runnellut muutama viikko sitten. Antti Seppälä totesi innokkaana luontokuvaajana, että minun kaupunkini on metsä. Kaupunkiin liitetyt ympäristökunnat muuttavat miljöötä niin, että ne kaupungille tunnusomaiset rakenteet hämärtyvät. Loviisan ytimen ympäristössä on mielenkiintoisia lehtotyypin metsiä. Ne ovat linnustoltaan hyvin runsaslukuisia ja ovat siten luontokuvaajalle varsinaisia aarreaittoja. Pykeija, joka sijaitsee Norjassa Ruijan itäisimmässä kolkassa, on kalliopahdoille noustaessa niin mielenkiintoinen kuvauskohde, että sinne palaa aina vuosi vuoden jälkeen. Arin kalansilmäobjektiivilla otettu kuva tuli ensimmäiseksi. Sen muotokieli puhutteli niin voimakkaasti, että se tuli valituksi ensimmäiselle sijalle.
Paperikuvat ”Minun Kaupunkini”
1 ”Riksamiehen Wien” Ari Haimi
2 ”Pykeija” Heikki Arola
3 ”Minun kaupunkini on metsä” Antti Seppälä
4 ”Katmandu” Inkeri Kapari
5 ”Monumentti” Juha Merenheimo
6 ”Uimaranta” Seija Niinimäki
Syyskauden ensimmäinen kuvailta pidetään sunnuntaina 30.8. klo 18.00 alkaen. Kuvaillan aiheina on projisoitavissa kuvissa ”Lähellä” ja paperikuvissa ”Läheisyys”.
Voit katsoa kuvia isompana klikkaamalla niitä.